Preview op de bouwsector - 24 juni 2021

Volg ons online webinar met een boeiend debat over de toekomst van de bouwsector!

In een interactief rondetafelgesprek brengt Essencia verschillende experten bij elkaar om de laatste hot topics van de bouwsector te bespreken. Samen werpen we een blik op de toekomst!

"Helft van woningeigenaars heeft niet voldoende middelen voor klimaatrenovaties en hoe belangrijk is de financiële barrière hierbij" deelt Johan Albrecht (UGent) mee.

Vraagt u zich ook af hoe het zit met de renovatiegolf? En wat gebeurt met prijzen die de lucht in schieten? Raken de grondstoffen langzaam uitgeput? Hoe blijft betaalbaar bouwen en renoveren mogelijk? Tijdens het gratis online webinar op 24 juni worden al uw prangende vragen beantwoord.
In een interessant debat licht professor Johan Albrecht van de Universiteit Gent, professor aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde, zijn laatste studie “Klimaatneutraal renoveren in België” toe. Zal Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent zijn? Een radicale transformatie van ons gebouwenpark is ongetwijfeld noodzakelijk. Maar hoe belangrijk is de financiële barrière ? 
Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele schetst een financieel beeld en licht ons in over de bijkomende beleidsimplicaties. 

“Van 2021 tot 2024 zullen we iets meer dan 9,1 miljard euro investeren in woningbouw”, maakte minister Diependaele begin 2021 bekend.

En hoe zit het met de verminderde beschikbaarheid van grondstoffen en bijkomende stijging van prijzen? Caroline Van de Velde, CEO van Wienerberger België, deelt haar ervaring met de aanhoudende prijsstijgingen. Het debat wordt gevoed door Bieke Gepts van Essencia vanuit de marktinformatie en expertise over de Belgische bouwsector. 
Moderator Sjoukje Smedts, gekend journalist bij Trends en De Morgen, leidt het gesprek in goede banen.

Neemt u ook deel aan het debat? Schrijf u hieronder in en geef alvast uw vragen door die we aan de experten kunnen voorleggen en volg ons gratis event op 24 juni 2021 van 14u tot 15u.
 

schrijf je in

Vul hier uw persoonlijke gegevens in

Opmerkingen of vragen?

Geef hier uw opmerkingen of vragen in.
Uw Inschrijving is verstuurd , u ontvangt zo dadelijk een bevestiging