Ons maandelijks rapport PreviewConstruct in een nieuw jasje

Lees een kort voorproefje van onze januari editie onderaan

24.1.2017

 
Tot en met september 2016 zijn er op jaarbasis (12 maanden voortschrijdend) 8% meer vergunningen voor bouwprojecten afgeleverd ten opzichte van het jaar voordien. De grootste trekker is residentiële nieuwbouw waar het aantal appartementswoningen en kleine huizen verder aangroeien, terwijl het aandeel vrijstaande huizen verder en verder wegzakken. Het klassiek ideaal beeld van wonen lijkt nog maar weggelegd voor de enkelen.
 
Voor de niet-residentiële markt is de daling voor nieuwe gebouwen enigszins verwarrend. In aantal vergunde projecten daalt de markt inderdaad ten opzichte van vorig jaar, maar in volume is ze goed aangetrokken. Vooral gebouwen binnen het segment Industrie komen terug tot op het niveau van voor de crisis.
 
De renovatie van utiliteitsgebouwen wordt belangrijker. Uitbreidingen van scholen, gezondheidszorg en woonzorgcentra komen in de statistieken namelijk naar voor als renovatie. Het aandeel van deze gebouwtypes ligt in dit marktsegment dan ook substantieel hoger dan bij nieuwe utiliteitsgebouwen.  
 
Nog meer weten ?
Onze vernieuwde PreviewConstruct biedt nu een overzicht van de totale markt. Volg maandelijks hoeveel projecten er bijkomen en in welke markten. Deze informatie, aangevuld met het verloop bij producenten, bouwhandels en aannemers geven u een onderbouwd beeld van hoe de markt evolueert.

Bekijk ook de nieuwe demo (klik onderaan)
Hypotheken in opmars, wat is de impact op de bouwproductie?
Hypotheken in opmars, wat is de impact op de bouwproductie?
Zorg mee voor opnieuw actuele rapportering van bouwvergunningen
Zorg mee voor opnieuw actuele rapportering van bouwvergunningen